V pralese – deň prvý

Hurááá, do pralesa !

Ráno pred raňajkami bolo menšie vzrúšo, keď na chodník blízko reštaurácie spadol snáď 1,5m krásny, zelený had (užovka červenoocasá) – chytil na raňajky veveričku a pred zrakmi miestneho osadenstva a pár turistov ju súkal do seba.

Po raňajkách sme odštartovali do Feeding Station, kde sme videli orangutanieho samca a samicu s mladými. Cez rieku sme sa prepravovali miestnou „kompou“ – úzkym vratkým člnom. Po návrate som zabalil posledné veci – a hor sa do pralesa.

Zo začiatku som aj vliekol batoh s fotobrašňou, ale postupom času a so zvyšujúcou sa náročnosťou terénu som náklad radšej prenechal Alimu.
Po ceste cez gumovníkovú plantáž sme videli Thomas Leaf Moneky, lietajúcich dráčikov a hlbšie vpralese aj gibonov (whitehanded aj brown) a narazili sme aj na agresívnu samicu Minu s dvoma mladými, pred ktorou sme radšej kapitulovali a dali sme sa na strategický ústup.
Podvečer sme dorazili (ja som sa skôr došmýkal) do tábora. Už tam bol Riki – náš nosič a kuchár, ako aj ďalšia skupinka – manželský pár z Dánska.
Večer nás prišiel navštíviť varan – Monitor lizard, na skale bola krásna zelená rosnička a v potoku si pochutnávala na ulovenom sumcovi 30 cm vodná korytnačka.

 

Close Menu
Verified by MonsterInsights